woensdag 31 augustus 2011

Open dag enzo

Een van de standhouders van de beurs, het museum en kunstencentrum de graanrepubliek in Bad Nieuweschans houdt op zaterdag 11 september a.s. een open dag. Tussen 12 en 17 uur kunnen bezoekers hier terecht voor het cursusaanbod voor het komende najaar, er zijn demonstraties en ook een markt. Het adres is Oudezijl 1a in Bad Nieuweschans - vlakbij het station - en de entree is gratis.


De afgelopen dagen zijn er weer een paar bijzondere standhouders bijgekomen. Even weer een paar uitlichten. De zoektocht naar standhouders geeft ons veel voldoening. Daar doen we het allemaal voor! Ben Schasfoort uit Oostwold. Hij geeft workshops olieverf schilderen in zijn atelier.Dan het bijzondere bedrijf Kook en Cater uit Hellum. Jurjen en Thora Verver hebben jarenlang een kookstudio in Enschede gerund en zijn nu weer terug naar hun roots. Zij geven kookworkshops en verkopen zelfgemaakte culinaire delicatessen zoals chutney's. Ook verzorgen ze catering bij u op locatie. Bij buiten evenementen zie je ze vaak met hun houtgestookte pizza-oven. Je hoeft alleen je neus maar te volgen en dan kom je er vanzelf.... De pizza-oven kan niet in de hal gebruikt worden, dus die laten ze deze keer thuis helaas. We zijn heel blij dat ze erbij zijn!


Het komende weekend is er een kleine hobbybeurs bij OZG locatie St. Lucas vanaf 10.00 uur. Ook is er bij de Welkoop in Winschoten een marktje. Hopen dat het weer meedoet.... Als het droog is, spot je ons op de Creatief Oldambt fiets.


Tot slot nog een paar links die ik jullie niet wil onthouden:

  • Kunst aan de rand van Nederland - een samenwerkingsverband tussen kunstenaars in de grensstreek die regelmatig exposities organiseren;  • Noorder7 - zeven kunstenaars in noord-oost groningen die workshops aanbieden en een kunstroute samengesteld hebben. Elke eerste zondag van de maand stellen ze hun atelier voor u open. Komende zondag dus ook!  • Op zondag 6 november a.s. is er in Groningen ook een leuke hip en handgemaakte markt, Diezijnleuk!, gecombineerd met de koopzondag in de stad. Het vindt plaats op de Vismarkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten