woensdag 24 augustus 2011

We zijn druk bezig!

Even een poosje radiostilte, maar dat betekent niet dat we stil zitten! De vakantie loopt nu een beetje ten einde voor iedereen - wij zitten in onze laatste week - en dat betekent dat het allemaal weer wat op gang komt. Dat merken we ook met standhouders vinden. In de vakantie lijkt oktober gewoon nog zo ver weg... Terwijl de beurs over 8,5 week al is. De tijd lijkt steeds sneller te gaan.

We hebben hobbyhoek Miekepiek ondertussen in ons midden. En daar zijn we heel blij mee, omdat Mieke de enige hobbywinkel is in het Oldambt. Ze komt o.a. met de stans/embos machine, een nieuwe hit volgens haar. Je kunt hiermee zelf je eigen figuurtjes uitstansen, die je dan op allerlei creatieve manieren weer kunt gebruiken. Mieke heeft twee grote kramen gereserveerd, dus ze komt met allerlei hobbymaterialen.


Operatie fiets: daar wordt hard aan gewerkt. De jasbeschermers zitten erop. De mand is aangeschaft en wordt door Roos bekleed met een fleurige stof. Daaromheen komt een soort sjerp met de website van Creatief Oldambt erop. Deze maakt het borduuratelier in Winschoten, ook een van de standhouders. Het zal ongeveer volgende week allemaal klaar zijn. Zodra dit klaar is, zet ik een foto op de blog. De posters en flyers zijn ook gedrukt en worden daarna met de fiets naar de standhouders vervoerd. Creatief Oldambt komt naar je toe deze zomer!

Vandaag is er een nieuwe standhouder bijgekomen: "Als de zon" in Beerta. Kijk maar eens op hun website voor het aanbod van bijzondere cursussen. We zien "Als de zon" als opnieuw een aanwinst op het standhoudersbestand. Wat kan ons nou nog gebeuren, met de zon in ons midden op 16 oktober?

We hebben contact gehad met een nieuwe, bijzondere inwoner van het Oldambt: Mirja Wark. Zij heeft na allerlei omzwervingen over de hele wereld gekozen voor onze regio om te wortelen. Dat is toch wel heel bijzonder! Ze wilde ook graag deelnemen aan de beurs, maar heeft op 16 oktober haar eigen bijzondere evenement staan: de opening van haar weefcentrum Golden Haand in Finsterwolde. Het wordt een klein productie-atelier, ze gaat cursussen ambachtelijk en etnisch weven geven, lezingen en tentoonstellingen. Haar website goldenhaand.nl is binnenkort online. Wij vinden dit een prachtig initiatief en een aanwinst voor de streek. Welkom in het Oldambt Mirja!

Je kunt Mirja en vele andere standhouders al vinden op het evenement dat op 11 september gehouden wordt in Finsterwolde. De boerenmarkt Oldambt. Achter de boerderij waar Jet en Teun gevestigd is, wordt een sfeervolle boerenmarkt gehouden met streekproducten en andere bijzonderheden. Kijk maar eens op de website boerenmarkt Oldambt

En, ook nog een vermelding waard, Creatief Oldambt is inmiddels ook lid van Hyves. Schoonzus Marga heeft een hyves pagina aangemaakt. http://www.creatiefoldambt.hyves.nl/ En als je dan toch op hyves bent, kijk dan direct even naar de pagina van Els en Marice, moeder en dochter, die altijd creatief in de weer zijn en hun mooie, eigengemaakte spulletjes ook laten zien op onze beurs. Jullie ook van harte welkom dames!

Zoals je ziet, timmeren we flink aan de weg. We hebben er allemaal heel veel zin in. Tot gauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen