zondag 11 september 2011

Fairs en markten dit weekend

Het was me het weekendje wel! We begonnen vrijdag met de herfstfair in Orvelte. Hele sfeervolle, driedaagse beurs met allerlei stands op het gebied van hobby, lifestyle, buitenleven etc. Daar hebben we Ena Boelman ontmoet, van het Bonte Goed uit Scheemda. Ena had een prachtige, kleurrijke kraam, met allerlei leuke hebbedingetjes in vrolijke kleuren. Ena heeft alleen een webwinkel en ze bezoekt markten. Een kijkje meer dan waard!

Gisteren met de Creatief Oldambt fiets naar de monumentendag bij boerderij Hermans Dijkstra. Prachtige sfeer, heerlijk weer, ouderwets genieten. Net alsof je zo in het leven van 100 jaar geleden loopt. Op het terras genoten van heerlijke poffert en krentjebrij, oude Groninger gerechten. Met de smaak die vroeger zo gewoon was!Vandaag de boerenmarkt bezocht in Finsterwolde. Een heel leuk en sfeervol evenement. Na de enorme onweersbui van vannacht troffen ze het met het weer. Meerdere standhouders ontmoet die ook op Creatief Oldambt staan. Fijn om er een gezicht bij te hebben, voor beide kanten. Ze kijken er allemaal naar uit. De tijd tikt ook lekker door. Nog 5 weken!

's Middags naar de open dag van het kunstencentrum in Bad Nieuweschans. Ook daar heerste een bruisende en creatieve sfeer. Het kunstencentrum biedt zoveel mooie cursussen het komende najaar, teveel om op te noemen. Ze zijn druk op zoek naar vrijwilligers. Iets voor u?

Tussendoor lopen de voorbereidingen van de beurs gestaag door. We hebben weer twee nieuwe aanmeldingen:

In2Zen uit Scheemda. Een nieuw bedrijf van Marcel Boomstra. "Gezondheid is een goede balans van yin (rust, ontspanning) en yang (actie, spanning). Langdurige verstoringen in het evenwicht, verzwakken onze weerstand", aldus Boomstra. "Een zen-shiatsu behandeling richt zich op het herstel van de balans, waardoor de klachten verminderen of verdwijnen. Bij deze behandeling ligt u gekleed in makkelijk zittende kleding op een dun matras op de grond. Deze neem ik mee naar de beurs, zodat u bij mij een proefbehandeling kunt krijgen". Bij In2Zen kunt u ook terecht voor gezondheidscoaching. Al met al is dit nieuwe bedrijf een mooie aanvulling op het deelnemersbestand.

Marijke Dijk van hobbieshop Nellie Snellen. Marijke werkt als demonstratrice voor Nellie Snellen, een ontwerpster van mooie kaarten. Ze neemt voorbeeldkaarten mee en producten van Nellie Snellen om zelf aan de slag te gaan. Kijk maar eens op haar weblog voor de mooie kaarten die ze maakt. Ook Marijke is een waardevolle aanvulling!

Dit weekend stond ook in het teken van: krantenartikel. Van Oldambt nieuws hadden we een aanbieding gekregen die we eigenlijk niet konden laten lopen. Een hele pagina voor Creatief Oldambt. Eerste reactie: yes! Daarna: hoe krijgen we binnen een paar dagen een mooi redactioneel stuk met bijbehorende foto's voor elkaar? We hebben daarom Loes Schrijver in de arm genomen. En Loes heeft ons uit de brand geholpen. Hoewel zij ook een heel druk programma had dit weekend, heeft ze het artikel toch kunnen schrijven. En op een manier die ik zelf echt niet gekund had. Zoals ze het zelf verwoordt op haar site: "Natuurlijk kunt u zelf schrijven. Maar wilt u met tekst mensen informeren, raken en overtuigen, dan huurt u een vakman of -vrouw in. Zeker als omzet en imago in het spel zijn." En Loes is die vakvrouw! Nogmaals bedankt Loes dat je ons op zo'n korte termijn kon helpen.

Vanaf 21 september zal de Oldambt nieuws met het artikel verspreid worden. Dan kunnen jullie het artikel zelf lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten