donderdag 2 augustus 2012

Nieuwe rages

Tussen het vakantie vieren, blijven de radertjes draaien natuurlijk. Op de achtergrond ben ik bezig met de voorbereidingen, de pr, inschrijvingen, nieuwe idee├źn etc. Het organiseren van zo'n beurs is een creatief proces op zich. Creativiteit kent wat dat betreft echt geen grenzen!

Gisteren met man en zoon naar Ikea. Moest zo lachen toen ik de roltrappen op ging. Overal lappen stof en naaimachines. Die jongens en meisjes van Ikea pikken de creatieve hype mooi op :)Heb vandaag net de inschrijving binnen van Jildou uit Tijnje. Zoals je ziet, houdt creativiteit ook niet bij de Groninger grenzen op. Die Friezen zijn ook best creatief :) Ik heb Jildou ontmoet in Zeyen, waar ze op de midsummerfair stond. Een bijzondere buitenfair, die helaas dit jaar volledig in het water is gevallen. Het was maar 1 buitje, maar die duurde wel de hele dag...... Had echt medelijden met alle standhouders.

Jildou stond daar met haar kraam met allerlei chunks. Voor diegenen die niet weten wat een chunk is: het zijn de drukknopen die een nieuwe rage dreigen te worden. Leren armbanden met drie drukknopen waar je allerlei soorten drukkers - chunks genoemd dus - voor hebt. Je kunt ze aanpassen aan je kleding, je stemming, je eigen stijl etc. Alleen al in armbanden heb je veel variatie. Geen armband is dus hetzelfde! Andere namen zijn ook: deco-drukkers. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus zie voorbeeld!Nu kun je de originele armbanden kopen van Noosa Amsterdam en de originele chunks, maar beiden zijn aardig aan de prijs. Her en der schieten dus allerlei goedkopere nagemaakte varianten als paddestoeltjes uit de grond. En toch zie je ook hier weer allemaal dezelfde soorten voorbij komen. Niks mis mee, maar onze creatieve Jildou uit Tijnje heeft gedacht: dat kan ik zelf ook! En daar is ze wonderwel in geslaagd. Ze geeft zelf workshops chunks maken. Ik heb haar gevraagd of ze dat ook hier in de buurt wil doen, want ik voorzie dat deze hype in onze contreien nog lang niet over the top is. En, Jildou komt! In elk geval op de beurs. Van de workshops hou ik jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten