dinsdag 18 september 2012

Draadkracht en Crea Hardenberg

Zo luidt de titel van het artikel in Ariadne at Home van oktober 2012. Het is een ontroerend verhaal van Ingrid van den Brand, een jonge vrouw die binnen 3 maanden zowel haar moeder als haar vader verliest. Haar moeder bewaarde altijd dozen op zolder, waar ze als kind heel graag in had willen kijken, maar niet mocht. Want, vond haar moeder, Indische meisjes moeten hun nieuwsgierigheid bedwingen.

Een stukje citaat:
"Het huis moest leeg. Daar stond ik weer tussen tussen de dozen, nog steeds een Indisch meisje, maar nu mocht ik wel kijken. Wat een schatten! Garen, wol, bloemenstofjes, behangpapier... We wisten dat moeder coupeuse was geweest, maar dat ze zo'n voorraad bezat, we hadden geen idee."


Ze is met het garen in een stoel gaan zitten en heeft de verhalen uit het ouderlijk huis omgezet in borduurillustraties. De bril van haar vader, haar moeders mooiste schoenen.... Het borduren bracht haar van alles: verdriet om het verlies, vreugde om de mooie herinneringen en heel veel rust.

Ingrid maakt sinds die tijd illustraties van draad zoals ze het zelf noemt. En ze borduurt allang niet meer alleen op stof, maar ook op zink, hout, papier etc. Borduren is een verslaving voor haar geworden, het geeft haar rust.

Ze heeft een webwinkel waar ze sommige van haar kunstwerkjes verkoopt. In het verleden heeft ze gewerkt als fotografe en daar is de term eyesnacks vandaan gekomen, snoepjes voor het oog. Onder deze naam verkoopt ze haar borduurwerkjes.  Zie deze link.

Dan, een gezellige en uitgebreide beurs, voor ons de dichtstbijzijnde. Op Creatief Oldambt na dan natuurlijk :) Van 28 t/m 30 september Crea Hardenberg. Vorig jaar door mij bezocht en verrast over het aantal kramen en uitgebreide aanbod. Serdani uit Scheemda vindt u daar ook!


Hardenberg is dichterbij het Oldambt dan u denkt. In iets meer dan een uur ben je er al, eventueel rijdend over de A31 in Duitsland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten