vrijdag 21 september 2012

Serdani in Scheemda en entrelac

Gisteren even bij Ina van der Wal geweest in haar kleine maar fijne handwerkzaak in Scheemda. Elke keer dat je daar komt zie je iets nieuws. Ina is zelf ook reuze creatief en heeft allerlei projecten onderweg. Het volgende weekend gaat zij met een kraam naar Crea Hardenberg en is daarvoor druk in de weer om alles in te pakken en voorbeelden te maken. Zodat men kan zien wat het effect is van bepaalde garens. Ina was ook bezig met een prachtige sjaal in entrelac techniek van dit garen:


Dat gaf ongeveer dit effect:


Het lijkt alsof er gebreide banen door elkaar heen gevlochten worden. Toch gebeurt het op 2 naalden. Dat wilde ik natuurlijk gelijk leren, dus gisteravond lang aan het zoeken geweest en uiteindelijke deze serie van 6 filmpjes - in het Engels - gevonden, die stap voor stap uitleggen hoe het werkt. Als je eenmaal weet hoe het werkt, is het prima te doen. Maar dat is natuurlijk overal zo mee :)

Dit is het eerste van de 6 filmpjes, de driehoekjes aan de onderkant. Daarna kun je via youtube de rest bekijken. Succes ermee!

Als het niet lukt, kun je je bij Ina opgeven voor een workshop entrelac breien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten