zondag 28 oktober 2012

Creatief met kant

Het encaustic avontuur van mams en mij is inmiddels een beetje bezonken, maar op de achtergrond zijn we er nog druk mee bezig. Er is inmiddels materiaal besteld om thuis aan de slag te gaan en op youtube zijn allerlei bijzondere filmpjes te zien. Net als met alle vormen van creativiteit geeft iedereen hier toch weer zijn/haar eigen draai aan. En dat vind ik prachtig.

Dit filmpje bijvoorbeeld is van Michael Bossom, van papieren taartonderzetters gecombineerd met was. Hij is iemand die al vanaf eind jaren 80 met bijenwas schildert en hij heeft allerlei nieuwe technieken bedacht. Het is een genot om naar hem te kijken terwijl hij aan het schilderen is. Het gaat hem allemaal zo gemakkelijk af, dat je denkt dat het een makkie is om te doen. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit niet zo is..... Maar al doende leert men!Nu we toch in de kantjes zijn, nog een paar afbeeldingen om te laten zien wat je nog meer allemaal met kantjes, gehaakte kleedjes etc. kunt doen.


Deze mevrouw NeSpoon maakt allerlei soorten straatkunst met kantmotieven. Heel bijzonder om te zien. Zie deze link voor nog meer voorbeelden.

Een gehaakt of kanten kleedje wordt in het Engels doily genoemd. Als je deze term in google opzoekt, krijg je hele creatieve voorbeelden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte lamp van kanten kleedjes?Op deze link staat hoe je de lamp zelf kunt maken.

Je kunt een gehaakt kleedje ook gebruiken als een soort stempel in klei. Je maakt er dan bijvoorbeeld knopen mee, een ketting, kerstversiering of een label om aan een bijzonder cadeautje te doen.Op deze link staat de beschrijving in het Engels.

Een gehaakt kleedje op een effen kussen, geeft een heel leuk effect.


Zelf te maken, maar ook te koop op deze website.

En dit is ook een hele creatieve toepassing, al lijkt het me niet heel handig......

 
 
 
En van een wiel van een auto is het een kleine brug naar het wiel van een fiets....
 
 


Zelf te maken via deze link, maar ook online te koop bij Simeli.

En een kleedje met XXL garen gehaakt wordt dan weer een prachtig vloerkleed.

Zo zie je maar weer dat creativiteit op allerlei manieren tot uiting komt. En dat ouderwets soms weer nieuwerwets wordt :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten