donderdag 25 oktober 2012

Encaustic Art of bijenwastekeningen bij Nicolette Boneschansker in Oude Pekela

Omdat mijn moeder gisteren jarig was, had ik haar een workshop aangeboden. Het was echt weer om een middagje lekker creatief bezig te zijn. En dat hebben we dus gedaan! Mijn moeder is altijd weg van bijenwastekenen geweest. Op creatieve beurzen staat ze altijd vol bewondering te kijken naar al het moois dat eruit komt. Ze ging dus ook helderop aan de slag vanmiddag en genoot er helemaal van. Dit is een voorbeeld van gevorderden trouwens :)De workshop was bij Nicolette Boneschansker in Oude Pekela. Zij legt eerst op een hele integere manier uit wat het inhoudt, hoe je met bijenwas kunt werken en welke technieken er zijn. Je bepaalt eerst de kleuren die je mooi vindt en wilt gebruiken en brengt deze met een warme, speciaal daarvoor gemaakte strijkijzer aan op speciaal papier. Het grappige is, dat iedereen het kan. Het kan nooit fout gaan! Want je weet van tevoren namelijk niet wat het resultaat is. Het tekenen op zich is dan ook heel erg rustgevend. Je werkt echt vanuit je gevoel.

De eerste kaart was om even te proberen, de tweede kaart was een intuïtieve kaart, die Nicolette ook kan uitleggen als je dat wilt. Daarbij gebruik je drie kleuren, waarvan maximaal 1 met glittertjes. Nicolette had namelijk ook was met zilver, brons, goud en parelmoer. Bij deze manier van werken probeer je zoveel mogelijk je verstand uit te schakelen en de kleuren op te brengen zonder erbij na te denken. Heel leuk om te doen en ook het verhaal dat we erbij kregen was erg mooi.

Dankjewel, Nicolette, voor deze bijzondere ervaring. We zijn heel blij, dat Nicolette ook op Creatief Oldambt aanwezig is om uitleg over deze kunstvorm te geven. En - minstens net zo belangrijk - een mini-workshop te geven. Mijn moeder is in elk geval helemaal om. Ik verwacht dat ze uiterlijk dit weekend al een strijkijzertje en een setje gekleurde bijenwas in huis heeft. Ik hou jullie op de hoogte!

Nicolette is bereikbaar via haar zakelijke website. Ze heeft op dit moment nog geen website van de creatieve workshops die ze geeft.

In onderstaand filmpje op youtube kun je een indruk krijgen van hoe het gaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten