zondag 4 november 2012

Donker en licht

Vanmorgen zijn we naar de bioscoop geweest in Hoogezand. Rick mocht kiezen en voor hem is de keuze heel makkelijk: Sinterklaas! Dat is zijn absolute idool. Het hele jaar door...... Hij leeft altijd eerst naar zijn verjaardag in juli toe en dan begint Het Grote Aftellen. En in juli zijn het nog heel wat nachtjes!

Maar nu het steeds dichterbij komt, de blaadjes van de bomen vallen en de dagen korter worden is Sinterklaas bij ons weer gesprek van de dag. We zijn naar "Sint & Diego: de magische bron van Myra" geweest. De bioscoop in Hoogezand vinden wij altijd erg sfeervol. Voornamelijk ingericht met een warme kleur rood, wat maakt dat je direct een bioscoopgevoel krijgt. Het was de voorstelling van zondagmorgen, tegen een gereduceerd tarief. Je zou verwachten dat er dan wat meer drukte was. Niet dus! Privé-voorstelling voor ons drietjes.De bioscoop in Hoogezand verzorgt ook speciale peuter- en kleutervoorstellingen, ladies-nights (a.s. vrijdag 9 november bijvoorbeeld) en seniorenvoorstellingen. Wij zijn gek op de bioscoop en vinden het ook nog altijd een groot gemis dat er in onze gemeente geen bioscoop meer is. Maar ja, eerlijk is eerlijk: een voorstelling voor 3 personen laten draaien, dan is het ook moeilijk om een bioscoop rendabel te krijgen.

Op buienradar zien we een grote, grijsblauwe wolk aankomen. Het is maar één buitje, maar die duurt zo te zien dan ook direct een halve dag. Een donkere dag vandaag. Straks lekker zelfgemaakte kippensoep en een broodje en dan op naar Allerzielen op de begraafplaats in Winschoten. Een jaarlijks terugkerende avond, waarbij op allerlei manieren aandacht gegeven wordt aan overledenen. Om te gedenken, maar ook om het leven te vieren. Om er even bij stil te staan. De hele begraafplaats wordt verlicht door honderden waxinelichtjes, een bijzonder sfeervol effect. Onze Rick gaat al van begin af aan mee en het is een traditie geworden, die we vanavond dus ook voort gaan zetten.Niet zoveel op creatief gebied vandaag dus, ware het niet dat ik bezig ben de deelnemers uit te lichten op de andere pagina van de blog (zie bovenaan, tabblad deelnemers 2012). Dat is echt een klusje voor tussendoor. Het staat sowieso voor deze week op de planning, omdat ik iedereen een plekje in de zon gun en hoop dat het bijdraagt aan het ik-heb-zo'n-zin-in-Creatief-Oldambt gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten