dinsdag 6 november 2012

Karikaturen van Johanna Veerenhuis-Lens en Winwinwonen

Wellicht heeft u weleens van haar gehoord: Johanna Veerenhuis-Lens uit Veele. Een bijzondere vrouw, die haar hart volgt. En die instelling brengt haar binnenkort zelfs in Amerika. Op 9 november vliegt ze naar Texas voor de jaarlijkse conventie van karikaturisten. Een kunstvorm waar Johanna toevallig in rolde. En als natuurtalent werd ze direct het eerste jaar dat ze meedeed wereldkampioen. Hier vindt u de link naar de internationale conventie. Johanna maakt 3d karikaturen, die zij heel toepasselijk Evenbeeldjes noemt. Ze heeft meerdere Evenbeeldjes gemaakt van beroemdheden, maar maakt ze ook  graag op bestelling voor bijvoorbeeld een jubileum, een verjaardag, trouwerij etc. etc.


In dit filmpje kunt u even kort kennis maken met Johanna.


Op Creatief Oldambt komt Johanna karikatuur-sneltekenen tussen 11.00 - 12.00 uur. Aan dit bijzondere feit, want het zou zo maar kunnen zijn, dat ze tegen die tijd opnieuw wereldkampioen is, wordt een wedstrijd verbonden. Hou de blog in de gaten voor de actuele informatie daarover.

Na 12.00 uur demonstreert deze veelzijdige dame hoe zij zelf cremes maakt. Ze kampte lange tijd met een huid die bijzondere zorg en zelfs medicatie nodig had. Ze had het gevoel dat haar huid door de voorgeschreven cremes alleen maar slechter werd. "Dan maak ik het gewoon zelf!", dacht ze, en dat heeft ze gedaan. Zelf zegt ze over de cremes:

"In de crèmes kan van alles zitten, ik zal nog een leuk receptje bedenken voor de beurs. Maar kort gezegd; olie, bijenwas, water, borax. Dat is een basis die je kunt uitbreiden met allerhande verzorgende oliën zoals cocosolie, amandelolie, tarwekiemolie etc. Ik doe er zelf altijd een geurolie door, lavendel of ylangylang met mandarijn, waterlelie, noem maar op. Voor de luxe. Maar het is dus niet nódig."
 
Johanna is door eigen cremes zelfredzaam geworden en ziet het voordeel van deze ingrediënten in vergelijking met een creme uit de winkel. Voor haar geen ziekenhuisspul meer!
 
"Vergelijk mijn ingrdiëntenlijstje eens met welke willekeurige crème uit een winkel..? Dat scheelt een hoop troep. Op de Borax na, die vet met water bindt, zou je het zonder bezwaar kunnen eten. Dat voelt een stuk veiliger."
 
Naast de cremes neemt Johanna ook zelfgemaakte zeep mee. En, zoals ze zelf zegt: "ik denk dat ik ook maar gewoon klei, ijzerdraad etc. meeneem." Wij duimen voor Johanna en zien haar graag verschijnen op 25 november. Succes!Dan kreeg ik zojuist een mailtje van Christy van Rij van Winwinwonen. Christy heeft als standplaats Helmond, maar heeft ons mooie Noorderland uitgekozen als uitvalsbasis. In Groningen laat ze los en laadt ze op. Zij maakt wat ze zelf noemt tweedekans woonaccessoires. In het Eindhovens Dagblad stond afgelopen weekend een artikel van haar. Zie hier haar bericht daarover in de weblog. Ook wordt Creatief Oldambt vermeld op haar site. Jaja, Creatief Oldambt gaat over de provinciegrenzen! Gefeliciteerd Christy, en ook jou zien we graag op 25 november.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen