vrijdag 16 november 2012

Of toch al Kerst? Bij Galerie Leuk! en ToyToy zeker!

Terwijl wij dus nog helemaal in de Sinterklaas-sfeer zitten, zijn anderen al volop in kerst-sfeer. Ook heel leuk hoor! Dit weekend zijn er een aantal kleine, maar bijzonder sfeervolle evenementen in onze regio.

Allereerst bij Galerie Leuk! Aan de Stationsstraat 28, bij de brug in Scheemda. Gritha Steenhuis heeft haar uiterste best gedaan om haar winkel en de kelder van haar huis al helemaal in kerst te versieren. Voor elke smaak wat wils: heel kleurrijk, zilver, wit en alle kleuren van de regenboog. De meest bijzondere en vrolijke kerstornamenten. In de kelder vindt u een gezellig en gastvrij mini-caf√© voor de lekkere trek. Morgen is de kerstshow van Galerie Leuk! te bezoeken tussen 11.00-17.00 uur en zondag tussen 11.00-18.00 uur. Een bezoekje meer dan waard!


Als u dan toch onderweg bent, kunt u gelijk even langs bij ToyToy in Meeden. ToyToy is een bijzondere winkel uit Groningen en eens in de zoveel tijd stelt ToyToy ook thuis open voor bezoekers. Henri√ętte omschrijft het zelf zo mooi, dat ik een stukje uit haar mail citeer:

Het dorp, onze tuin, volop in de herfst : een prachtig kleurenpallet . Da’s een mooi begin van de dag als ik ‘s ochtends de gordijnen open trek.

Tijdens het open-huis-weekend brandt boven dit keer een nep open haardje in een oude , houten schouw. Die is dan weer wel echt. En ook te koop.
 In de loop der tijd heb ik her en der oud speelgoed verzameld.....staat straks allemaal rondom deze haard, alsof we in vroegere sinterklaastijden leven....houten domino, een grote beer gevuld met stro, poppen met gebreide poppenkleertjes...

De stoere steigers langs de muur staan boordevol servies, mix & match je eigen combinaties. De andere steiger staat gevuld met prachtige, kristallen (wijn)glazen. Kun je ook weer combineren zoals je wilt.

En we koken natuurlijk lekkere pannen met soep en bakken volop appeltaart.... kom maar gezellig deze kant op!


Waar wachten we nog op! Zie de website van ToyToy voor meer informatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen