vrijdag 11 oktober 2013

Breidagen in Groningen

Vandaag en morgen vinden in de Aa-kerk in Groningen de Breidagen plaats. Een must voor iedereen die van breien houdt. De mooiste garens, patronen, materialen, patroonboeken, inspiratie enz. enz. Kijk voor meer informatie op de link van de Breidagen. Eerlijk is eerlijk: verwacht geen goedkope dag. Alleen de entree is al 12,50 euro. En meestal zijn de bijzondere garens ook aan de dure kant. Er was bijvoorbeeld een mooie gebreide poncho van bontgaren die alleen aan materiaalkosten al meer dan 100 euro was. Wel mooi! Dat dan weer wel.


 
 
Met een bijzonder garen, krijg je ook een bijzonder effect. En als je er zoveel uren breien insteekt, mag je er ook best wat in investeren. Dan is het eindresultaat bijvoorbeeld zo'n pronkstuk.
 Liever niet zelf maken, maar wel graag zo'n bijzondere sjaal bezitten? Kijk dan eens in het Etsy winkeltje van Berniolie. Ze maakt zelfs maatwerkbestellingen, zodat u iets draagt wat speciaal voor u is gemaakt. Op dit moment is er herfstsale in Berniolie's winkeltje. Wat vindt u bijvoorbeeld van deze prachtige bolero, afgezet met kraaltjes op de uitwaaierende mouwen? Prijs is 78,22 euro, misschien wel goedkoper dan wanneer u het garen moet aanschaffen.

We kwamen op de breidagen Jessica de Boer tegen van Cosy Corners uit Beerta (foto is een beetje onscherp geworden helaas). Dit jaar kon zij helaas niet op Creatief Oldambt deelnemen. Ze heeft een vernieuwd assortiment weefgarens met een regenboog aan kleuren. Deze kunnen dan weer gebruikt worden bij een weefcursus van Mirja Wark van Golden Haand uit Finsterwolde. Dat is nou typisch voor Oldambt: men versterkt elkaar zodat 1+1=3.


Jessica vertelde, dat zij ook kantklos-cursussen geeft. En dan ook weer met een regenboog aan mogelijke kleurtjes. Jessica is een creatieve bezige bij, met veel meer ideeën dan tijd. Een uitdaging voor de meeste creatieve geesten. Om alle ideeën uit je hoofd ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. De garens kunnen online besteld worden, maar ook in de winkel in Beerta. Klik hier voor de openingstijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten