woensdag 2 oktober 2013

Creatief in de herfst

Een gure oostenwind giert om het huis, de blaadjes vallen van de bomen en overal al kastanjes, beukennootjes en eikeltjes. De herfst is onherroepelijk begonnen. En daarmee de gezelligheid van de donkere dagen die je binnen doorbrengt. Ik was op zoek naar een paar creatieve idee├źn met als thema herfst. Genoeg te vinden! Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden:Een paar simpele takjes met een lijmpistool rondom een glazen waxinelichthouder geeft een mooi natuurlijk effect. Ook leuk om het in verschillende groottes te doen. Of om de takken eerst in de gewenste kleur te verf-sprayen. En voor een beetje kersteffect: alvast een beetje glitter gebruiken.

Nog een andere manier om een kaars in de herfstsfeer te maken is zoals hieronder. Bind een mooi gekleurd blad om een witte kaars met een stukje raffia of ander touw. Plaats dit in een windlicht op een ondergrond die je zelf mooi vindt. Schelpenzand kan, maar ook maiskorrels of koffieboontjes, net wat je zelf het mooiste vindt. Om de kaars kun je dan ook nog bijvoorbeeld kastanjes leggen.Met de prachtige kleuren van vilt kun je heel veel herfstdecoraties verzinnen. We hebben allemaal voorbeelden gevonden op internet, waarvan een collage is gemaakt. Beginnen de handen al te jeuken?


In deze tijd van het jaar kun je nog net beginnen met die mooie sjaal, al dan niet met muts, voor bij je winterjas. Als je kiest voor dik garen, ben je eerder klaar en krijg je een stoer uiterlijk. Deze patronen komen van garnstudio, een site met allerlei patronen, waarvoor ook de bijpassende garens worden geleverd. Natuurlijk kunnen ze ook van andere garens worden gemaakt, als de stekenverhouding maar ongeveer overeen komt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten