vrijdag 4 oktober 2013

Creatieve blogs

Er zijn veel creatieve blogs op het moment. Waarin je ideeën kunt vinden. Of een kant-en-klaar stap voor stap uitgelegd creatief plan. Heerlijk om eens op te kijken. Voor inspiratie. En als voorbeeld om ook inderdaad na te maken. Het lijkt erop dat mensen in tijden van economische onzekerheid sowieso al creatiever worden. En behoefte hebben om zich op een andere manier te onderscheiden. Een kastje die al jaren in de schuur stond wordt met een hip kleurtje ineens het pronkstuk van je woonkamer. En met een paar zelfgemaakte kussens krijgt je interieur ineens een andere look. Op Creatief Oldambt komt deze aanpak ook aan de orde. Middels deelnemer Irene van Das Pas Design uit Appingedam. Kijk maar eens op haar Pinterest pagina's voor inspiratie en een voorproefje.

Even terug naar de creatieve blogs. Lore Creatief, een blog over creativiteit en tweedehands liefde. Beetje retro, voorliefde voor de jaren 50 en 70, recepten, leuke foto's, leuke sfeer. Kortom: leuk om eens op te struinen op een regenachtige middag.


Dan deze blog: 365 dagen creatief, van Susan die meedeed aan de 365 dagen blogs. Daarbij ging je met jezelf en je volgers de uitdaging aan om elke dag iets te doen. En daar vervolgens een stukje over te schrijven, met foto's. Susan vond het zo leuk om creatief bezig te zijn, dat ze na de 365 dagen vrolijk doorging. Een schat aan ideeën is er te vinden op haar blog. Zo heeft ze bijvoorbeeld een rok gemaakt van allemaal gehaakte kleedjes. Je houdt ervan of je vindt het vreselijk, maar zo gaat dat met creativiteit. Dat is nou juist het leuke. Je maakt iets vanuit je eigen persoon, wat in geen winkel te koop is. Super toch?


Dan Sophie Volt, blogt op Madame Volt. Zij ontwerpt stoffen, kaarten etc. Onderdeel van een groep die zich Markt van Morgen noemt. Beginnend en eigenwijs ontwerptalent.
 

1 opmerking:

  1. Hé wat leuk! Dank je voor de reclame ;-) Altijd leuk om te lezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen