Deelnemers 2013

Bij onze evenementen is het gebruikelijk om alle deelnemers even uit te lichten en in het zonnetje te zetten. Omdat ze zulke leuke dingen maken, zulke bijzondere workshops geven, maar ook gewoon omdat ze het verdienen, een plekje in de zon! De titelregel geeft waar mogelijk een link naar de website van de betreffende deelnemer.

Naaiatelier SerDani uit Scheemda
Ina van der Wal heeft in haar knusse en goed gesorteerde winkel in Scheemda van alles te koop op het gebied van handwerken. Je kunt het zo gek niet opnoemen of Ina trekt een laatje open en het is er. Elke keer als je bij haar in de winkel komt, die op werkdagen van 13-18 uur geopend is muv de woensdagen, zie je wel weer iets nieuws. SerDani biedt tevens meerdere soorten handwerk-workshops aan.

Ina is zelf ook een bezige bij, waardoor je ook direct kunt zien wat het effect is van bijvoorbeeld een mooi garen in een bepaald patroon. Tijdens Creatief Oldambt zal SerDani ook boeken en luiercreaties meenemen, te gebruiken als kraamcadeau.

Magda Bierling uit Veendam
Geboren en getogen in Australië en verhuisd naar Nederland. Ze maakt kunstwerkjes van natuurlijke materialen die je voornamelijk vindt in het Pacifisch gebied. Om toch nog een beetje een band te hebben met haar prachtige geboorteland. Wij delen onze liefde voor Down Under. Magda komt alleen naar beurzen en fairs waar ze een goed gevoel bij heeft. En gelijk heeft ze!

 
 
 
 
Hobbyhoek Miekepiek uit Winschoten
Mieke Peddemors heeft een goed gesorteerde hobbywinkel aan de Garst in Winschoten. Voor allerlei hobbymaterialen kunt u bij Mieke terecht. Als enige hobby-verkoop punt in de regio wil zij van alle markten thuis zijn. En dat lukt haar prima! Op Creatief Oldambt zal Mieke een groot deel van haar assortiment meenemen. Als u geïnspireerd bent geraakt door alle creativiteit op de beurs, kunt u bij haar de benodigde materialen aanschaffen.
 
Hilda Roossien uit Oostwold komt naar Creatief Oldambt met HCR Hotfix en magneetsieraden van Energetix. Met hotfix, die je door warmte kunt verlijmen, kun je applicaties maken op bijvoorbeeld een t-shirt, een tas of een kussen. U kunt eventueel materialen aanschaffen om er thuis mee aan de slag te gaan.
 

Photogenic uit Scheemda
Janet van Oostrum heeft vorig jaar meegedaan aan Creatief Oldambt en daarna een workshop digitaal fotograferen voor beginners gestart. Op zo'n cursus leert u hoe u de camera het beste kunt instellen, hoe u de foto's kunt bewerken en wat u er allemaal mee kunt doen. Bijvoorbeeld mooie albums maken. Janet restaureert ook oude foto's en kan bijvoorbeeld een portret maken van iemand die op een oude foto in een groepje staat en die u graag alleen op een foto zou willen. Op Creatief Oldambt verkoopt Janet ook fotolijstjes.

The Travel Club - Marijke Smit-Kuyt
Op het eerste oog zou je geen reisbureau verwachten bij een creatieve beurs. Toch zijn er heel veel raakvlakken. Een reis samenstellen is een creatief proces, reizen doe je in je vrijetijd en tegenwoordig zijn er ook steeds meer kunstreizen, een reis gecombineerd met creatieve workshops etc. Kortom: Marijke past er helemaal tussen en is ook bijzonder welkom! The Travel Club is een landelijke organisatie, die voor elke provincie ambulante reisadviseurs voorstelt. Marijke is de enige voor de provincie Groningen. Een ambulant reisadviseur komt bij de mensen thuis om een reis te bespreken, waardoor u in uw eigen omgeving, in uw eigen tijd, in alle rust een reis samen kan stellen. Afhandeling met tickets etc. verloopt op precies dezelfde manier als bij een regulier reisbureau. Marijke adviseert u op Creatief Oldambt graag over alle mogelijkheden.

CreaTil uit Zuidbroek
Mathilde van Bruggen-Visser uit Zuidbroek is begonnen in een blokhut achterin de tuin. Inmiddels is CreaTil uit haar voegen gegroeid en heeft ze haar bedrijf verhuisd naar een ander pand in Zuidbroek. Een mooie winkel waar je elke keer weer iets nieuws ontdekt.

Mathilde verzorgt allerlei workshops op het gebied van Decopatch, scrapbook, kaarten maken, kralen, decoratie voor in huis etc. etc.

Fairliving uit Winschoten
Mona Westmaas van Fairliving uit Winschoten komt groots uitpakken op Creatief Oldambt. Ze neemt allerlei stoffen mee, een couponnenrek en een paar naaimachines ter demonstratie. De winkel van Mona aan de Torenstraat in Winschoten is momenteel in de make-over fase. Op weg naar een nieuwe uitstraling, aan binnen- en buitenkant. Zoals ze zelf zeggen: de mensen blijven dezelfde, de uitstraling wordt trendy. We zijn heel benieuwd en wensen Fairliving veel succes.

De Houthobbyist uit Scheemda
Bert en Zwanny Kuiper uit Scheemda zijn gek van hout en plexiglas. Bert maakt houten speelgoed, naamborden, decoratie, verlichting, sportafbeeldingen, boten van plexiglas etc. Ook op bestelling. Voor Kerst 2012 is er een speciale serie gemaakt, die ze zeker meenemen naar Creatief Oldambt.Hobbykelder Jasmijntje uit Assen
Marijke Philips uit Assen is gek van vilten. Ze heeft een hobbywinkeltje in Assen, gespecialiseerd in vilt, waar ze ook kinderfeestjes organiseert. Naar Creatief Oldambt neemt Marijke vooral kleine viltpakketjes mee, waarmee je zelf kunt oefenen met het vilten.Atelier Geeja uit Vlagtwedde
Atelier Geeja is opgericht in 2003 en is een samenvoeging van de voornamen van de oprichters, Geert Strating en zijn dochter Jacqueline. Ondertussen is de heer Strating helaas overleden, maar Atelier Geeja wordt met trots voortgezet door Jacqueline. Atelier Geeja maakt houten tuindecoraties en is gespecialiseerd in kantkloswerk. Gezien de tijd van het jaar, bijna Advent, neemt Geeja ook bijzondere kerststallen mee. We kijken uit naar hun komst!ANNA uit Winschoten
Anneke is helemaal gek van haken en van vrolijke stofjes. Er komt telkens nieuwe inspiratie bij en ze heeft de mooiste ideeën. De kraam van Anneke is altijd kleurrijk en vrolijk. Bij haar zult u dan ook zeker slagen voor een uniek, hip & handgemaakt cadeautje.

Soaps and Beads
Lisanne is gek op zeepjes en sieraden, vandaar de naam van haar bedrijf. In haar webwinkel verkoopt zij de mooiste spulletjes voor elk budget. Ook geeft zij workshops, bij u thuis of op locatie en verkoopt zij handgemaakte natuurlijke cosmetica. We laten ons verrassen door al het moois van Lisanne.

Glas en lijstenatelier uit Oostwold
Stiny maakt hele bijzondere hangers voor kettingen van glas. Elke keer weer een verrassing om te zien wat voor sieraad het wordt. Ze heeft weleens geprobeerd eenzelfde sieraad te maken, omdat de eerste zo goed gelukt was, maar ze worden altijd net iets anders. Dat maakt ze dus helemaal uniek! Stiny demonstreert haar hobby op de kraam en wanneer u zelf een hanger zou willen maken kunt u zich bij haar opgeven voor een workshop in haar eigen atelier. Daarnaast kunt u uw kunstwerk of foto door Stiny laten inlijsten. Naar eigen wens en in een door u gewenst formaat.Rorico taarten uit Oostwold
Rinske van Dijk uit Oostwold wilde voor de 3e verjaardag van haar zoon weleens een andere taart. Ze besloot een bijzondere taart te maken en dat was het begin van een nieuwe hobby. De visite was zo enthousiast dat het balletje vanzelf begon te rollen. Rinske benadrukt dat het taarten maken voor haar niet bedoeld is als werk, maar uitsluitend als hobby. Ze maakt daarom af en toe een bijzondere taart voor een speciale gelegenheid in opdracht. Want ze vindt het wel prachtig om te doen! Op Creatief Oldambt laat Rinske mini-cupcakes proeven en laat ze diverse voorbeelden zien van de mogelijkheden die er zijn om bij haar te bestellen. Verder verkoopt ze cupcakes, bakvormen en uitstekers om zelf mee aan de slag te gaan. Ze heeft er heel veel zin in!
Singeleer uit Beilen
Singeleer uit Beilen bestaat uit drie dames: Manda, Paula en Astrid. Het Drentse woord singeleer staat voor "bijzonder en makkelijk" en dat is precies wat zij willen uitdrukken. Ze willen laten zien en ervaren dat het niet moeilijk hoeft te zijn om zelf iets moois te maken. Zij bieden in de regio midden Drenthe workshops aan van sieraden maken met o.a. kralen van fimo-klei, maken glittertattoos (ook voor kinderfeestjes) en geven meerdere workshops. Op Creatief Oldambt gaan de dames een workshop windlichtje maken aanbieden en glittertattoos voor de kids.Maria Koekkoek uit Gasselternijveenschemond
Maria komt op Creatief Oldambt met keramiek en schilderijen van bijenwas, waarbij ze deze encaustic techniek combineert met klei en glas.


Gips en ander Kruid uit Finsterwolde
Jantje Gips gaat op Creatief Oldambt een workshop vogeltaart maken aanbieden. De kou komt er weer aan en onze kleine gevleugelde vriendjes mogen we natuurlijk niet vergeten. Jantje geeft workshops en bloemschikcursussen, daarnaast verzorgt zij allerlei bloemwerken in opdracht.


De Likkepot uit Nieuwolda
Yvonne Drewel uit Nieuwolda heeft van haar hobby haar werk gemaakt: ze maakt jam van onbespoten fruit uit eigen boomgaard. Dat betekent ouderwetse recepten als kruisbessenjam, maar ook nieuwe varianten als "appel-notentaart in een potje". Ook leuk voor een bijzonder cadeautje! Daarnaast neemt Yvonne ook nog chocolade-fudge en pindarotsjes mee.


Sier Schuurtje uit Lageland
Desiree van het Sier Schuurtje komt met handgemaakte sieraden, verwerkt met glas, steen en hout. Daarnaast verkoopt ze tassen van vilt in verschillende kleuren en modellen.Gretha Scholte uit Winschoten
Gretha maakt de mooiste quilts. Het is haar lust en haar leven. Op Creatief Oldambt komt ze vertellen over haar passie. Ook verkoopt ze kleine handgemaakte quiltcadeautjes.

Lijstjes enzo uit Appelscha
Liesbeth is een graag geziene deelnemer aan onze fairs. Omdat ze zo enthousiast is en altijd andere dingen meeneemt. Ze heeft bijvoorbeeld hele mooie, betaalbare lijstjes en andere woondecoratie. Liesbeth heeft oog voor juist dat ene bijzondere artikel. Het is elke keer weer een verrassing wat ze bij zich heeft!Atelier Marinke uit Groningen
Ineke en dochter Martine zijn gek op vilt. Ze verkopen zelfmaakpakketjes om bijvoorbeeld zelf een seizoen tafel samen te stellen. U vindt bij hen ook kant-en-klare woonaccessoires.Hobbyshop Nellie Snellen uit Muntendam
Marijke Dijk is gek op het maken van kaarten. Hoe mooi is het om iemand een kaart te sturen of te geven, waar heel veel tijd en aandacht aan besteed is? Het zijn kunstwerkjes op zich! Een prachtige manier om creatief bezig te zijn. Bijvoorbeeld voor de komende feestdagen? Bij Marijke vindt u voldoende inspiratie en materialen om zelf mee aan de slag te gaan.

Tante Bianca uit Winschoten
Bianca is een bezige bij. Ze maakt handgemaakte (kraam)cadeautjes van stof en geeft bloemen workshops als freelance bloemist. Ze is nog maar net gestart met haar bedrijf en is zich druk aan het beraden op nieuwe workshops die binnenkort gegeven worden. Wellicht geeft ze een primeur op Creatief Oldambt. We zijn heel benieuwd!

Funny Button uit Hoogland
Corrina van Funny Button komt niet uit het Oldambt, ze moet zelfs een reis van bijna 2 uur maken om bij ons te komen. Maar dat doet ze graag, want ze is erg enthousiast over haar bedrijf. En wij ook! Wat een leuke knoopjes verkoopt ze. In allerlei soorten, stijlen en maten. Een knoopje kan een zelfgemaakte quilt bijvoorbeeld net even afmaken. Of dat leuke vestje dat u zelf gebreid heeft voor uw kleinkind. We zijn blij dat Corrina de moeite neemt om naar Midwolda te reizen, speciaal voor Creatief Oldambt.Voor binnen of buiten uit Westerbork
Janneke Waninge neemt deze keer haar bedrijfsnaam figuurlijk. Bij mooi weer vindt u haar buiten, bij slecht weer binnen. Janneke houdt van het buitenleven en heeft zich gespecialiseerd in buitenketels. U kunt daarin bijvoorbeeld soep maken, een lekkere stoofpot, of glühwein in de winter. Voor binnen heeft ze bijzondere woonaccessoires. Ook geeft ze homeparty's aan huis. Een veelzijdige dame, dat is zeker!

Evelien Speelman uit Veendam
Haar specialisatie is keramiek. En dan met de hand gevormd. Haar werkstukken zijn geglazuurd en raku gestookt. We zijn heel benieuwd naar de kunstwerken van Evelien!

MJuwels uit Scharmer
Maaike Ravenstijn maakt sieraden. Uit haar eigen inspiratie. Kettingen, oorbellen en armbanden.


Malle Molly uit Nieuwolda
Als Malle Molly erbij is, is het altijd feest. Op haar eigenwijze wijze knutselt zij met de kindertjes, die ook zeer welkom zijn bij Creatief Oldambt. Wist u bijvoorbeeld dat kinderen in de lagere schoolleeftijd gratis entree hebben bij de beurs? Dit om gezinnen met kinderen in deze tijd niet extra te belasten. En natuurlijk omdat kinderen van nature creatief zijn en het dan ook heerlijk vinden om met Malle Molly te knutselen. We vinden het erg leuk dat ze er dit jaar weer bij is.


Afryet Olsun uit Heerenveen
Nurcan Aksel komt met een aantal van haar familieleden heerlijke Turkse lekkernijen laten proeven aan de bezoekers van Creatief Oldambt. Laat u verrassen door de heerlijke smaken en het enthousiasme van de dames, dat je er zeker doorheen proeft. Ze maken deze dag ook gozleme, een Turkse hartige lekkernij. Wij laten ons verrassen!

Marijke Brandt uit Bourtange
Sommige poppen en knuffels zijn ook weleens ziek. Daarvoor kunnen ze dan een bezoek brengen aan Marijke Brandt, gediplomeerd poppendokter. Kleine mankementjes en ongemakken verhelpt ze ter plekke, grotere worden op een later tijdstip gedaan. Ze zal er alles aan doen om de pop of knuffel weer beter te maken! Ook verkoopt ze schoentjes, kousjes, kantjes en stofjes om zelf kleding van te maken.

Crea Letty uit Siddeburen
Letty Fokkens uit Siddeburen geeft (kinder)workshops met foam clay. Kinderen kunnen ter plekke kennismaken met het materiaal en allerlei kleuren aanschaffen als ze het leuk vinden om te doen. Foam clay is een veelzijdig basismateriaal waar jong en oud zich heerlijk mee kan uitleven. Ook verkoopt Letty hartenhangers.Iboys Mohair uit Noordbroek
We hebben in de blog al eens eerder over Iboy Udema-Postma geschreven. Omdat ze bijzonder garen maakt van haar eigen angorageiten, dat ze bovendien zelf verft in mooie natuurlijke kleuren. U vindt hier de link naar het eerdere bericht over de mohair van Iboy.Blondd rokken uit Appelscha
Deze dames waren ook van de partij op de zomerfair, de buitenfair van boerderij Hermans Dijkstra afgelopen juni. Zij maken unieke rokken voor grote en kleine dames. Er is er niet één gelijk! Ze hebben vrolijke rokken, stoere rokken, opvallende rokken enz. enz. Je kunt het zo gek niet bedenken.
Lichaamtotaal en Charmar
Beide misschien geen deelnemers die je direct zou verwachten op een creatieve beurs. Toch heeft het wel heel wat met elkaar te maken. In ontspanning komen namelijk de beste creatieve ideeën naar boven. En ontspanning en welzijn, dat is het vakgebied van deze dames. Marga Drevel van Charmar vindt u in het restaurant, waar ze een gezichtsmassage aanbiedt als korte kennismaking. Ze kan u alles vertellen over de vele mogelijkheden van haar praktijk. Renate van Lichaamtotaal verkoopt allerlei producten op basis van pure aloë vera. Laat u op Creatief Oldambt vrijblijvend door de beide dames informeren.


 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten